Chris Drenth Miniturfjestoernooi 2020

chrisdrenth

Voor de zevende keer wordt het Chris Drenth Mini-turfjes Jeugd Bowlingtoernooi gehouden in Bowlingcentrum De Veenpoort in Veendam. Het vond in 2014 voor het eerst plaats als huistoernooi van bowlingcentrum De Veenpoort in Veendam. Nu in 2020 is het toernooi een NBF erkend toernooi voor de bowlende jeugd uit Nederland.

Chris Drenth

Het jeugdtoernooi is ter nagedachtenis aan Chris Drenth en een initiatief van zijn moeder Coby Lentz. Chris overleed in 2010, op 13-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een niet-operabele tumor. Zijn grootste hobby was bowlen. “Bowlen was voor Chris zijn lust en zijn leven”, vertelt Coby. “Chris was een fanatiek bowler en niet weg te slaan van De Veenpoort in Veendam. Daar was hij zaterdags te vinden en het liefst doordeweeks ook.

Ondanks zijn ziekte probeerde hij nog zoveel en zo vaak mogelijk te bowlen. Lukte dit niet dan ging hij kijken hoe anderen speelden en knuffelen met zijn teamgenoten.” Harke Westerdijk, eigenaar van De Veenpoort: “Hij was bezeten van bowlen. Hij gebruikte elk excuus om naar de bowling te komen.”

Daarom heeft het bestuur van de BV Veendam ervoor gekozen Chris zijn naam blijvend te verbinden aan de bowlingsport door het jeugdtoernooi zijn naam te geven. De naam miniturfjes verwijst naar het Turfjestoernooi voor senioren dat in maart gehouden wordt.

We hebben ruimte voor maximaal 48 jeugdspelers en hopen jullie te mogen begroeten in Veendam op zondag 19 januari 2020.

Tot dan!

Koos Pekelaer

Voorzitter Bowling Vereniging Veendam

Inschrijving mag telefonisch 0598-622715 of per email: bowling@veenpoort.nl

www.bv-veendam.nl